Bled & Ljubljana

PROGRAM PUTOVANJA:

od 185 KM

/po osobi

Vožnja slikovitim pejzažima prema Bledu uz posjetu Bledskom dvorcu i njegovim bajkovitim krajolicima; koju nastavljamo prema Ljubljani, zelenoj prijestolnici Evrope. Prije toga, obavezno se nagradite kremšnitom, tradicionalnom Bledskom krem tortom.

DAN 1: SARAJEVO – BLED

Polazak autobusa iz Sarajeva s dogovorenog mjesta u 01:00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju i dolazak na Bled. Slijedi  panoramska vožnja oko jezera nakon koje slijedi slobodno vrijeme za posjet Bledskom dvorcu, utvrdi koja se nalazi na strmoj stijeni oko 130 m iznad jezera. Možete posjetiti i otočić  s crkvom sv. Marije koja je svakako najprepoznatljiviji simbol Bleda. Nikako ne propustite kafu uz poznate bledske kremšnite. Slijedi, fakultativni odlazak na Bohinj koji je udaljen od Bleda oko 22 km. Uživajte u ljepoti prirode i prekrasnog Bohinjskog jezera okruženog planinama. Nastavak vožnje prema Ljubljani. Noćenje.

DAN 2: LJUBLJANA – ZAGREB - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u Ljubljanu, jedan od najzelenijih gradova u Europi. Slijedi šetnja gradom uz obilazak najpoznatijih znamenitosti: barokna zgrada gradske vijećnice, centralna tržnica, katedrala  Sv. Nikole, Zmajski most, Prešernov trg, Tromostovje… Slobodno vrijeme za šetnju gradom, a svakako preporučamo romantičnu vožnju brodom po Ljubljanici odakle možete uživati u drugačijoj perspektivi grada ili pak kratku vožnju uspinjačom koja povezuje staru gradsku jezgru i Ljubljanski dvorac. Uživajte u duhu grada Ljubljane. Povratak  u Sarajevo u večernjim satima.

 

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o saobraćaju i procjeni  pratitelja putovanja.

Napomena: Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika.