Budimpešta

od 329 KM

/po osobi, min 40 prijava

od 359 KM

/po osobi, min 30 prijava

Budimpešta ima neku magnetsku privlačnost. Mirna, ali užurbana, velika metropola, ali ipak prijateljska, ona je mješavina historije uklopljene u užurbanost modernoga grada. Poznata i kao „Kraljica Dunava“, Budimpešta će vas očarati svojim mostovima i bulevarima, kuhinjom, tradicijom, pjesmom i plesom…

1. DAN / SARAJEVO – BUDIMPEŠTA / 23.11.2023

Polazak iz Sarajeva u 23:00 sati ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja do Budimpešte, sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe. Noćna vožnja.

2. DAN / BUDIMPEŠTA / 24.11.2023

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima nakon čega slijedi GRATIS panoramski razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku: Parlament, Trg heroja, Crkva sv. Stjepana, Crkva kralja Matijaša, Ribarska tvrđava. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom Vaci ulicom. Poslije 14:00 sati predviđeno je prijavljivanje u hotel. Slobodno popodne za odmor. U večernjim satima preporučujemo kratku šetnju do Vaci ulice i uživanje u prvom Adventu. Noćenje.

3. DAN / BUDIMPEŠTA / 25.11.2023.

Nakon doručka, slobodno vrijeme za odmor ili fakultativni izlet u St. Andreju. U predvečerje fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu, ispod budimpeštanskih mostova u trajanju od sat vremena. Nakon vožnje brodom fakultativni odlazak u čardu na večeru sa programom. Noćenje.

4. DAN / BUDIMPEŠTA / 26.11.2024.

Nakon doručka, odjava iz soba. Odlazak u Arena šoping centar. Oko 14:00 sati polazak prema Sarajevu, relacijom kao po dolasku. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.            

Minimalan broj putnika za putovanje je 30.