FESTIVAL ČOKOLADE

Radovljica, SLOVENIJA

PROGRAM PUTOVANJA:

od 85 KM

/po osobi

Dođite na najveći čokoladni događaj u Sloveniji i kušajte čokoladu u raznim oblicima i okusima.

Dovedite prijatelje i obitelj te se zabavite uz koncerte i ulične predstave.

Festival čokolade održava se u Radovljici. Grad se nalazi nadomak autoceste, nekoliko kilometara prije Bleda. Festivalsko događanje i sajam čokoladarnica nalazi se u samom središtu grada: na Vurnikovom trgu, Linhartovom trgu, u dvorcu Radovljica te u gradskom parku. Na svim lokacijama možete kupiti degustacijske kupone te kušati čokoladne proizvode. Za vrijeme festivala čokolade Radovljica pretvori se u slatki grad. Čokoladarnice i drugi ponuditelji čokoladnih slastica i jela nude najveću ponudu čokolada, čokoladnih jela i čokoladnih slastica u Sloveniji. Čokoladne zalogajčiće posjetitelji mogu kušati u zamjenu za degustacijske kupone.

  • Polazak putovanja iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice. Noćna vožnja teritorijem Republike Hrvatske i Slovenije prema BLEDU. Dolazak na BLED i individualno razgledanje BLEDSKOG JEZERA.  
  • Pauza za kafu i svakako Vam preporučujemo da probate tradicionalnu bledsku poslasticu – kremšnitu.
  • Nastavak vožnje prema RADOVLJICI, čiji je STARI GRAD jedan od najbolje očuvanih gradskih središta u Sloveniji, s kućama koje potiču iz 15. i 16. vijeka.
  • Ovaj šarmantni grad će Vas definitivno očarati svojim položajem, sa raznolikom sačuvanom arhitekturom, ali i muzejima i galerijama, kao i drugim atrakcijama.
  • Svaki kutak ovog gradića odiše historijom i priča zanimljive priče iz prošlosti.
  • Ove godine održava se 10. FESTIVAL ČOKOLADE na kojem će svoje proizvode predstaviti proizvođači čokolade iz Slovenije, kao i oni iz inostranstva!
  • Svi čokoladni proizvodi se mogu degustirati uz prethodnu kupovinu kupona: 1 kupon = 0,75 eura (prodaju se u kompletu po 4), a one koji Vam se najviše svide svojim ukusom možete i kupiti te ponijeti kao suvenir.
  • Radovljica je poznata i po dugoj tradiciji izrade MEDENJAKA i LICITARSKIH SRCA. Na gradskom trgu Linhart nalazi se restoran Licitar koji svojim originalnim izgledom i duhom srednjovjekovne gostionice svakog svog gosta vraća u nekadašnji život Radovljice. U podrumu gostionice nalazi se mini tvornica licitara, drevnog suvenira ovog gradića, a od nasmijanih majstora možete uživo naučiti izraditi licitar ili ga jednostavno kupiti kao tradicionalni suvenir! 
  • Preporučujemo i posjetu Muzeju pčelarstva (ulaznica nije uračunata u cijenu), koji svojim posjetiocima priča o pčelama, proizvodnji iz davnina, ali i današnjem tretmanu hranjivih i ljekovitih pčelinjih proizvoda. U dogovoreno vrijeme polazak prema Sarajevu. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u noćnim satima.  

Trodnevni festival ima raznovrstan popratni program namijenjen svim generacijama.  Odvijaju se dječje radionice i predstave, koncerti, kulinarski šovovi, izložbe i ulične predstave. Svake godine organizator posjetitelje iznenadi s nečim novim u programu. Od prošlih godina izdvajamo neke od njih: Guinnessa divovska čokolada, čokoladna modna revija i čokoladni rulet.